Starterswoningen (Laatste oproep)!

Begin april heeft de gemeente, in samenwerking met de Dorpsraad Markelo, een informatieavond gehouden over starterswoningen in Markelo. Hierbij werd concreet aangegeven dat de gemeente wil kijken of er in Markelo een CPO traject gestart kan worden. CPO betekent een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Dit is een vorm van gronduitgifte waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouwproject. Iedere particulier kan samen met zijn toekomstige buren zijn eigen woning ontwikkelen en het huis bouwen dat hij wenst. Bovendien kan het bouwen van een woning in een CPO traject ook nog eens behoorlijk in de kosten schelen.

Concreet heeft de gemeente daarvoor al een tweetal locaties in Markelo in gedachten. Tijdens deze bijeenkomst heeft een bewoner vanuit Bentelo een prachtige presentatie gegeven, over hoe hij dit CPO traject in Bentelo heeft ervaren. Ook konden aanwezigen zien, waartoe dit heeft geleid. Uiteindelijk hebben naar aanleiding van deze informatiebijeenkomst (waar 20 Markelose jongeren aanwezig waren) slechts 4 starters zich gemeld voor het deelnemen aan het CPO-project.

De Dorpsraad Markelo doet daarom een laatste oproep aan alle starters, die nu alsnog mee willen doen. Het gaat om een nieuwbouwwoning waarbij de totale kosten tussen de € 175.000- en maximaal € 200.000,- mogen liggen. Ook zijn er mogelijkheden om via de gemeente een starterslening te verkrijgen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bart oude Veldhuis op het algemene nummer van de gemeente Hof van Twente: 0547-858585 of door hem een mail sturen via; b.oudeveldhuis@hofvantwente.nl. Reacties dienen voor 16 juni binnen te zijn.

Meld je dus snel, want het zou zonde zijn als we dit in Markelo niet voor elkaar zouden krijgen.

Foto: Voorbeeld van CPO traject in Bentelo